A nyári utazások idejére egy utazástörténetet ajánlunk olvasóinknak. Az Apostoloff, a bolgár származású írónő, Sibylle Lewitscharoff regénye, az autózások, a Balkán és a fekete humor kedvelőinek nyújthat különleges élményt.

Egy középkorú németországi testvérpár felkerekedik, hogy apjuk újratemetésének ürügyén beutazza annak szülőföldjét, Bulgáriát. Útikalauzuk a könyv címét adó Rumen Apostoloff. „Alaposan kitanultuk a józanság művészetét” – jellemzi magukat és a Keletre vetett lenéző nyugati pillantásukat az elbeszélő. A kommunizmus örökségét fanyalogva, sőt helyenként viszolyogva számba vevő szólam ugyanakkor élvezetes szatirikus pillanatokat is szerez az olvasóknak (elég a Bulgáriával összehasonlított Románia dicséretére gondolnunk). Az apával való kapcsolat tisztázásakor pedig a gyerek–szülő-viszony mélységeit mutatja meg. 

2018. augusztus 13–19. között az Apostoloff fél áron, 15 lejért vásárolható meg a szerkesztőségünkben, vagy ugyanilyen kedvezményesen rendelhető meg a Kapcsolat menüpontban.

Tovább a kötet adatlapjára >>