Editura Bookart a fost înființată de către Hajdú Áron în 2004, cu scopul de a urmări cele mai nobile tradiții de publicare. Această directivă, împreună cu experimentarea îndrăzneață, un alt component vital al politicii noastre, rezultă în cărți demne de luat în mână, demne de citit. Atelierul nostru pune accent deosebit pe dimensiunea vizuală a cărții, concepută ca operă de artă.

Această tendință cere plănuire grijulie și uneori renunțarea la un număr mai mare de publicații, în favoarea designului pretențios. Deciziile editurii și activitatea sa a fost de mai multe ori premiată la diferite expoziții și târguri de cărți (București, Budapesta, Frankfurt, Târgu Mureș).

Obiectivele principale sunt publicarea operelor de seamă ale scriitorilor maghiari contemporani din Transilvania, respectiv transmiterea literaturii universale de astăzi. Acest ultim scop se concretizează în seria noastră “Scriitori Elvețieni” („Svájci Írók”, 9 volume până în prezent) și în traducerile numeroase (din germană, engleză, spaniolă sau franceză).

De asemenea, urmărim cu atenție continuă procesele literaturii române. Ca rezultat au apărut la Editura Bookart cărți de Mircea Cărtărescu („Sárkányok enciklopédiája” – “Enciclopedia zmeilor”) și Filip Florian („Kölyök utca” – “Băiuțeii”, împreună cu Matei Florian; „Mint minden bagoly” – “Ca toate bufnițele”), iar o carte apărută pentru prima dată la Bookart se poate citi acum și în limba română: Márton Evelin: “Nopțile salamandrelor”.

Contact și comenzi carte:
Editura BOOKART

Adresa: Miercurea Ciuc, str. Venczel József nr. 19., jud. Harghita, cod poștal 530192
Tel.: +40 (0)366 401 230
E-mail: office@bookart.ro

Hajdú Áron director
+40 (0)744 778 407, hajduari@gmail.com

Hajdú Farkas-Zoltán redactor-șef
+49 173 67 47 125, erdely@web.de

Domokos Zsófia redactor
+40 (0)744 977 958, molnar0@yahoo.com

Simó Éva contabil-șef
+40 (0)745 345963, eva.simo@ymail.com