Regény

Rajzolta: Tudor Banuș

Fordította: Gergely Zsuzsa és Szőcs Géza

Bookart Kiadó, Csíkszereda, 2011.

ISBN 978-606-92476-7-9

212 oldal, 190 x 250 mm, kemény táblás védőborítóval
„A maga nemében egyedülálló Sárkányok enciklopédiája oldalain első alkalommal mutatkozik meg eme ősi, intelligenciával bíró fajta, mely évezredeken keresztül riválisa volt az embernek. Ez a sárkány első multidiszciplináris ábrázolása, a maga teljes nagyszerűségében és minden aspektusában. A sárkánynemzetség számos fajtájának biológiai, gazdasági, szociális, kulturális, lingvisztikai és viselkedéstani valósága” – ígéri a könyv, melyen áthallásokra kész felnőttek és mesevilágába belefeledkező tinédzserek egyként jól fognak szórakozni.

„Sárkány nélkül az ember nem teljes ember. Mert a sárkány életben tartásához a képzelet szüntelen csiholására van szükség. Képzelet nélkül pedig nem ember az ember. Aki a sárkányról ír, a legtágabb értelemben igyekszik az embert ábrázolni.

Mircea Cărtărescu a mai román irodalom világszerte ismert alkotója. Műveit a műfaji sokoldalúság és a káprázatos nyelvművészet jellemzi; továbbá mérhetetlen humor és részvétteljes szeretet. Igazi, huszonegyedik századi humorista. ”

(Láng Zsolt)

A szöveg fordítói, saját „sárkányológiai” szenvedélyüknek köszönhetően, invenciózus és könnyed megoldásokkal éltek a magyarra ültetéskor; munkájukat Irodalmi Jelen-díjjal tüntették ki 2011-ben. Tudor Banuș rajzai pedig úgy kísérik a szöveget, mint ahogy a sárkány kétágú nyelve beszél egyszerre kétfélét olyan sokatmondóan...

Sajtóvisszhang:

– Nagy Márta: Sárkánytani bevezető: Dalkultúrától szaporodásig. Prae.hu, 2011. 04. 14.

Könyvünk megvásárolható; kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.