Valentin Lustig zarándoklatának bemutatója Budapesten

2019. október 7-én a budapesti olvasóközönségnek mutattuk be először Urs Widmer Valentin Lustig zarándoklata című kötetünket. A „címszereplő” Valentin Lustig magyar akcentusa rabul ejtette a szép számban összegyűlt közönséget; beszélgetőtársai a fordító Hajdú Farkas-Zoltán és Szőcs Géza voltak. Köszönet a Magyar Pen Clubnak és Juhász Gábor gitárművésznek!

Így voltunk jelen a 2019. májusi Csíkszeredai Könyvvásáron

Pódiumbeszélgetés, képzőművészeti albumok és új könyvek bemutatója, író-olvasó találkozó a stand hangulatlámpájának fényében és a már várva várt sárga BOOKART-os lufifelhő – képösszeállításunk a kiadónak az egyre nívósabb Csíkszeredai Könyvvásár 4. kiadásán való részvételét örökíti meg. 

Száz év kaland bemutatója Budapesten
2018. szeptember 18-án Budapestre is eljutott a Száz év kaland. A Kántor László és Láng Gusztáv kétkezes tanulmánygyűjteményét, ezúttal utóbbi jelenlétében, Hajdú Áron, Markó Béla és Szörényi László mutatták be; a moderátor Boka László volt.

Köszönjük a házigazda Petőfi Irodalmi Múzeumnak a rendezvény befogadását, a szépszámú közönségnek pedig az érdeklődést!
2018-as könyves fórumok: Csíkszeredai Könyvvásár, Budapesti Ünnepi Könyvhét
2018 első felében a Csíkszeredai Könyvvásáron, egy igen színvonalasra sikerült szemlén (május 10–13.), és a már nagy hagyományokkal rendelkező 89. Ünnepi Könyvhéten, Budapesten (június 7–11. között) ismerkedhettek az érdeklődők kiadányainkkal.
Kántor Lajos–Láng Gusztáv Száz év kalandjának bemutatója Kolozsváron
Kiadónkat ért nagy megtiszteltetés Kántor Lajos–Láng Gusztáv Száz év kaland Erdély magyar irodalmáról (1918–2017) című nagyszabású négykezes irodalomtörténeti tanulmánygyűjteményének gondozása. A 2018. április 12-i kolozsvári bemutató a 2017-ben elhunyt rendkívüli irodalomtörténész, Kántor Lajos emléke előtti tisztelgés jegyében zajlott.
Molnár Vilmos A legfelső stáció című novelláskötetének bemutatói
2017. december 6-án – végre – a csíkszeredai közönség is megismerkedhetett Molnár Vilmos legújabb kötetével. A felolvasással, fuvolahangokkal gazdagított beszélgetést közel százan kísérték figyelemmel.

A „turné“ további állomásai Gyergyóditró (január 10.), Gyergyószentmiklós (január 18.), Sepsiszentgyörgy (január 31.), Gyergyószárhely (március 16.), Székelyudvarhely (április 10.) és Székelykeresztúr (április 12.) voltak.

A kötet már a könyvesboltokban, de beszerezhető a szerkesztőségünkben és megrendelhető honlapunkon a Kapcsolat menüpontban. Minimál meséi a Marosvásárhelyi Rádió jóvoltából hangoskönyvként is elérhetők.

Gratulálunk a szerzőnek, várjuk a folytatást!

Marosvásárhelyi Könyvvásár 2017

Ilyen volt a standunk körül, előtt, könyvbemutatóinkon a Rádióban és a Yorick Stúdióban, sárga bookartos lufiink egész vásárt behálózó varázsában. A fotókért hálás köszönet Molnár Ágotának, Tompa Enikőnek, Barbócz Zsoltnak és Szigeti Szenner Szilárdnak!