Az ÁLLAMI BOLDOGSÁG trilógia második kötete

Szerkesztette Hajdú Farkas-Zoltán

Lektorálta Takács Ferenc

Bookart Kiadó, Csíkszereda, 2024. 

ISBN 978-606-8994-74-1

350 oldal, 136 x 212 mm, varrott

Bartos oldalról oldalra belegázol – méghozzá frontálisan – a jóérzésbe és jó ízlésbe, olyan kíméletlenül (felszabadítóan?) őszinte és nyers hangvételt enged meg magának, ami a sokszor finomkodó magyar irodalomban egyáltalán nem megszokott.

„Szívesebben hiszem, hogy a művészet az élet föle. Sörhab, kicsap.” Ilyen kicsapás Bartos memoárja: mámor, frenézis. Nagy szerepet kapnak az alapvető testi funkciók, ürítés és szex. Néha a kettő együtt. Bartos ultrapornográf leírásai bizony azoknak is kikezdhetik az emésztését, akiktől távol áll minden prüdéria. Végletes nyíltsága és hőn hangoztatott morálfölöttisége (-alattisága) van hivatva fedezni a „gonoszkodásait”.

Stílusa: „szódzsessz”, ahogy többször is írja. (...) Tekintélyellenes attitűdjét a magyar szerzők közül aligha közelíti nála bárki jobban. Van, hogy egy-egy bekezdését többször is át kell rágni, hogy megértsük: szójátékok és szószülemények, nyakatekert megfogalmazások tömkelege nehezíti az olvasást. De annyira élvezetes Bartos kis zenéje, hogy ezt kicsit se bánjuk.

Leimeiszter Barnabás

Könyvünk megvásárolható; kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.