Regény

Szerkesztette: Láng Zsolt

Illusztrálta: Maurits Ferenc

Bookart Kiadó, Csíkszereda, 2010.

ISBN 978-606-92476-1-7

264
 oldal, 120 x 212 mm, cérnafűzött, keménytáblás
Mintha ​Kafka volna a TV hírszerkesztője. Mintha Vlagyivosztoktól Los Angelesig a világ összes fekete hírét beolvasnák. Mintha folyamatosan sorolnák ezeket a híreket, és sohasem lenne végük. Mintha az emberekkel minden rossz megtörténne, ami rossz megtörténhet, és mintha más nem is történne. Mintha a minthák már kevésnek bizonyulnának a világ kilátástalanságának érzékeltetésére – ez a regény.
Azt mondja tehát a szöveg, méghozzá a vulgaritás erejével, hogy aki emigráns, az kínlódik és gyötrődik. Egyrészt azért, mert megalázó munkákat kell elvégeznie, hogy meg tudjon élni, másrészt azért, mert önmagát nem találhatja meg, hiába keresné, holott rettentően keresi; a szerettei elvesztése révén veszítette el önmagát. S ezzel mondja azt is, hogy kint, országán és identitásán kívül minden egyes munka megalázó, mert aki semmibe sem tud kapaszkodni, az képtelen nagyvonalú lenni.
— Demény Péter (A döbbenet szöveglegyei. ÉS, 2010. június 4.)
Látjuk, érezzük: a szerző minden kimondandó, mert el nem hallgatható mondatában együtt vérez és érez könyve szereplőivel, az egyetemes alanyból egyetemes énné fel- és önmagát kinövő XXI. századi emberrel. Az egyén egyetlen menedéke a globalizált énben való feloldódás.
— Sall László (Torokszakadtamból. Magyar Napló, 2011/5, 65–66.)
Könyvünk megvásárolható; kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.