Regény három kötetben

Bookart Kiadó, Csíkszereda, 2010.

ISBN 978-606-9214-6-5 Összkiadás

ISBN 978-606-9214-7-2 I. könyv: Szolik

ISBN 978-606-9214-8-9 II. könyv: Párisz almája

ISBN 978-606-9214-9-6 III. könyv: Appendix

752 oldal, 120 x 212 mm, keménytáblás
Hajdú Farkas-Zoltán háromkötetes könyvének hőse a magát csak keresztnevének kezdőbetűjével jelölő S. Özvegye szerint S. számára a magyar nyelv volt a lét háza. Ebből a heideggeri gondolatból kiindulva mondhatjuk mi is, hogy e hármas könyv, melynek hőse és részben alkotója az élete teljében elhunyt író, az ő létezésének háza és titka is.

Szolik:

Férfiúnk ​kísérletezni kezd, és egy-egy elméletgyógyszer, teóriadrog bevétele után feljegyzi benyomásait. Rövid írásait kedvenc szerzője, a soliloquiumokat (eredetileg 'magánbeszéd, önmegszólítás', majd 'a monológ és az Istenhez szóló beszéd, az ima váltakozása') író Szent Ágoston tiszteletére szoliknak nevezi.

Párisz almája:

A hosszantartó önkezelés alatt beteljesül az elméletpatikus jóslata („Mellesleg ilyen helyzetekben szokott feltörni régi barátnőkben az oltalmazóösztön…”). Válása hírére felbukkannak az addigi életét meghatározó nőismerősei: szépséges Hajnal, titkos és sokgyerekes szeretője, szenvedélyes Emese, mesterének túlérett felesége és kimért Zsófia, okos, többször elvált asszonybarátja.

Négyszereplős játék: levelek és szolik ölelkezése. Az összefonódás talán jobb szó. Nem, összefutása. Ez a helyes kifejezés.

Végkifejlet (a történet erős női dominanciája kizárja a katarzist – vagy mégsem?): Regina, a fiatal erdélyi lány.

Appendix:

Regina, a fiúval megajándékozó, pontosan véghezviszi férje utolsó kívánságát, és szigorúan őrködik a hagyományok felett. Sok, részben színes képpel.

Ez a dolgok rendje.

A kiadvány a 2010-es Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár Szép Könyv díjasa szépirodalom kategóriában.

Könyvünk megvásárolható; kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.