Mi a közös egy antológiában és egy üveg cuvée-ben – azaz egy szöveggyűjteményben és egy finom borösszeállításban? Mondhatni: a többféle zamat keverése. Erre a kérdésre ad árnyalt választ kiadónk e heti könyve, az Erdélyi létlap című kötet. Melynek szövegei arról szólnak, hogyan viszonyulnak az erdélyi írók a borhoz és ennivalóhoz.

Az étel- és szókóstolás élményét egyként meg tudják adni ezek az írások, melyekben sok neves tollforgató vall a borkultúrához és gasztrológiához való viszonyáról. Az olvasó azonban valószínűleg nemcsak gyönyörködni, hanem meglepődni is fog azon, hogy, mint a szívesen kóstolgató irodalmárok szöveggyűjteményünkben megmutatják, ennek a látszólag leghétköznapibb témának – evésnek, ivásnak – mégis milyen fontos, ünnepi, sőt bibliai kapcsolódásai is vannak. Azaz nemcsak a gyomrunkkal, hanem a lelkünkkel is beszélget.

Az Erdélyi létlap című válogatást a héten, április 16–22. között fél áron, 8 lejért kínáljuk szerkesztőségünkben vagy a Kapcsolat menüpontban való rendelés esetén.

Bővebbet a kötet adatlapján olvashatni>>