Művészeti album, próza

Bookart Kiadó, Csíkszereda, 2014.

ISBN 978-606-8351-47-6

80 oldal, 230 x 300 mm, vászonkötésben védőborítóval
.
Valójában teljesen mindegy, hogy az orosz olajmágnás [Mihail Hodorkovszkij, akinek személye-története az alkotások kiindulópontja volt] vagy a történelem sodrában eltűnt és elfeledett bűnösök állnak-e előttünk, példájuk ugyanarról szól: legyen az ember önmaga kalodájának foglya vagy a külső környezet vasketrecébe zárva, nem tehet egyebet, mint hogy az önmegismerés fájdalmas, kíméletlen, ugyanakkor, végtelenül magányos útján lecsupaszítva és pőrén szembenéz saját magával… Ez Részegh Botond játéka az élet legnehezebb helyzetével.
— Szabó Noémi (Kalodában. Részegh Botond munkáihoz. ÉS, 2012. június 29.)
Dragomán húsba vágó karcolatai végigvezetnek a börtön celláin, de nem csak a helyszíneket mutatják meg. Mint egy folytatásos, lélektani krimi epizódjai,  rávilágítanak a kínzót gyötrő kételyekre is. A képekhez kulcsokat adó  ekfrázisokként, a festményeket és rajzokat még szorosabban sorozattá szervező, a befogadó számára izgalmas dramaturgiai ívet ajánló útmutatóként is működnek a szövegek. Afféle kontextuskínáló kémlelőnyílások.
— Vass Norbert (Színek a fájdalom mögött. Részegh Botond és Dragomán György Erőtánc című albuma apropóján. Balkon, 2014/6, 23.)
Könyvünk megvásárolható, angolul, Nightfall címmel is; kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.