Történetek Kornis Dániel körül (novellák)

Szerkesztette: Vida Gábor

Bookart Kiadó, Csíkszereda, 2013.

ISBN 978-606-8351-41-4

160 oldal, 136 x 212 mm, cérnafűzött, keménytáblás

A szerző hetedik megjelent kötete, mely hét izgalmas történetet tartalmaz. Hősei valóságos emberek, látszólag valóságos történetekkel. Vagy mégsem….

„A valóságnál nincs titokzatosabb és varázslatosabb dolog a világon. Részét képezik emlékeink és álmaink, lidércnyomásaink és vágyaink, csupa megfoghatatlan dolog, melyek nélkül életünk szürke, unalmas és semmitmondó lenne. Kornis Dániel e mágikus valóság szülötte. A könyvbeli különböző perspektívák a többszintes valóság érzékelésének szubjektivitását jelzik, a történetek egymásba hajlásai pedig a lehetséges, teljességükben föl nem tárható összefüggéseket.”

(részlet Szakács István Péter Farkas Wellmann Évának/Bárka adott interjújából)

Sajtóvisszhang:

Zsidó Piroska: Szakács István Péter prózakötetéről. Eirodalom, 2014. augusztus 16. 

Baliga Violetta Lilla: Szakács István Péter: Elízium panzió. Kortárs, 2015. június. 

A köteten végighúzódik a transzcendentális és materiális, valóság és fikció, racionális és megmagyarázhatatlan kettőssége, aláhúzva s egyben indokolva a címben tapasztalt látszólagos szembenállást. Ez a sejtelmesség, mindent belengő misztikum pedig olyan közös szál (lehet), amelyre felfűzhetők az egyes írások, s így, ha nem is hagyományos értelemben összefüggő novellafüzérként, de titkos ösvényeken egymás világába átjárást biztosító, rejtett módokon egymáshoz kapcsolódó, egyazon látás- és láttatásmódhoz tartozó, bár különböző viszonyulásokat megörökítő történetekként tekinthetünk rájuk.
— Borsos J. Gyöngyi (Tükör által. Bárka, 2014/6.)

Könyvünk megvásárolható; kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.